Überprüfung des Lichtbildausweises

Introductie van Keycafe’s Identificatiebewijs met Foto Verificatie

Met de keycafe-functie voor identificatie van foto-ID’s kunnen Airbnb- en vakantieverhuurders gemakkelijk gastcontroles beheren voor hun eigendom.

We zijn verheugd om de wereldwijde release van ons nieuwe product, Identificatiebewijs met Foto Verificatie aan te kondigen. U kunt nu vragen dat uw gasten hun paspoort uploaden via een simpele link met één klik. U kunt ook een realtime verificatie verplicht maken voordat toegang wordt verleend aan uw gasten.

Deze functie werd oorspronkelijk uitgebracht om te voldoen aan de wettelijke vereisten van verhuurders van vakantiewoningen in Japan. Vanwege de populaire vraag hebben we deze functie nu wereldwijd beschikbaar gemaakt, ook voor u!

Japan en enkele andere landen zoals Italië hebben een wetgeving die beheerders van onroerend goed (inclusief eigenaren van vakantiewoningen op platforms zoals Airbnb en Booking.com) verplicht om autoriteiten een kopie van de paspoorten van alle gasten te verstrekken. Dit nieuwe product vereenvoudigt het proces voor zowel de gast als de gastheer door de identificatieaanvragen te automatiseren en de real-time foto-ID verificatie te automatiseren voordat de gast sleutels kan ophalen bij een Keycafe SmartBox. Dit zorgt ervoor dat onroerendgoedbeheerders zich aan de regels houden maar stelt hen ook gerust over het feit dat de persoon aan wie ze denken een locatie te verhuren, ook daadwerkelijk echt de persoon is die toegang heeft tot de sleutels.

Hoe Foto-ID Verificatie Werkt

Vraag een identiteitsbewijs met foto aan wanneer u gast toegang instelt:

  1. Wanneer u een geplande gastoegang inplant schakelt u Reiziger-ID vereist onder aan het toegangsscherm in of uit.
  2. Voer het aantal reizigers in dat hun ID moet verifiëren. U kunt elk lid van de gastengroep vragen om hun ID maar het is ook mogelijk om alleen ID verificatie van de hoofdboeker te vragen.
  3. Als u ook het inchecken van live foto’s wilt inschakelen, in plaats van het vragen naar een ID, schakelt u Fotoverificatie in. Hierdoor moeten uw gasten op locatie een selfie maken voordat ze toegang krijgen tot uw sleutels.

De ervaring van de gast:

  1. De gast ontvangt een inchecklink, waar ze een lijst te zien krijgen met alle stappen die ze moeten doorlopen om toegang te krijgen tot uw sleutels.
  2. Vanuit uit daar kunnen ze op Foto-ID uploaden tikken en een afbeelding van hun paspoort of nationale ID uploaden. Nadat de ID is geverifieerd, is de klant klaar om naar de locatie te gaan.
  3. Wanneer de klant zich binnen 30 minuten Keycafe SmartBox-locatie bevindt, moet hij naar de Guest Journey in de Keycafe-app navigeren en op Take a Selfie tikken. Zodra deze actie is voltooid wordt de selfie vergeleken met de eerder geüploade ID. Bij overeenstemming wordt de toegang verleend.

Het identiteitsbewijs met foto is beschikbaar voor de sleuteleigenaar om deze waar nodig wettelijk aan de lokale autoriteiten te overhandigen.

Verificatie van foto-ID voor extra gemoedsrust, weten wie uw sleutels heeft.